greek
  Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Ταυτότητα
Καλώς ήρθατε στο δικτυακό τόπο των Ε.Δ.Α.Π.Ε. Κορυδαλλού !

Ταυτότητα

Thursday, 31 December 2009

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Με το Ν. 3852/2010 - Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης - Πρόγραμμα "Καλλικράτης" η λειτουργία του ΕΔΑΠΕ μεταφέρθηκε στο Δήμο Κορυδαλλού.

Σκοπός της λειτουργίας του είναι η διασφάλιση της καλής ψυχικής, νοητικής, πνευματικής και σωματικής υγείας των μελών του μέσα από  τις ιατροκοινωνικές του υπηρεσίες και τις ομαδικές δραστηριότητες αυτενέργειας και ψυχαγωγίας.

Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος αρμόδια για τα ΕΔΑΠΕ: Μαρία Διακάτου

Μέχρι σήμερα λειτουργούν έξι ΕΔΑΠΕ που φροντίζουν για τις ανάγκες τις τοπικής κοινότητας σε επίπεδο γειτονιάς.


ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

Όλα τα ΕΔΑΠΕ είναι πλήρως στελεχωμένα με ειδικούς επαγγελματίες (κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπεύτρια, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, γιατρούς) που απαρτίζουν την διεπιστημονική ομάδα , η οποία φροντίζει για την προαγωγή και την κάλυψη των ψυχοσωματικών αναγκών των μελών τους. Σημαντική, επίσης, είναι η προσφορά  εξωτερικών συνεργατών όπως ειδικευμένοι δάσκαλοι παραδοσιακών χορών,  εικαστικών, χορωδίας και θεάτρου, χάριν των οποίων, εμπλουτίζεται η ψυχαγωγία και επιμόρφωση των ηλικιωμένων με καλλιτεχνικές δραστηριότητες.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑ ΕΔΑΠΕ

Α.  ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κοινωνική Υπηρεσία :
Στελεχώνεται από ένα κοινωνικό λειτουργό ο οποίος εφαρμόζοντας όλες τις μεθόδους κοινωνικής εργασίας ( με άτομο, με ομάδα, με οικογένεια, με κοινότητα), πραγματοποιεί ψυχολογική και συναισθηματική στήριξη στα μέλη του ΕΔΑΠΕ, φροντίζει για την  ενεργοποίηση και την κοινωνική συμμετοχή των ηλικιωμένων και χρησιμοποιεί ως εργαλεία την δημιουργία ομάδων αυτενέργειας και δημιουργικής απασχόλησης π.χ. (ομάδες εθελοντών, αλληλεγγύης, ψυχαγωγίας, διασκέδασης, κ.ο.κ.)

Υγειονομική Υπηρεσία
: Στελεχώνεται από ένα νοσηλευτή/τρια, ένα γιατρό και ένα φυσιοθεραπευτή . Εφαρμόζουν συνταγογραφία, προληπτική ιατρική και αποκατάσταση. Η πρόληψη μέσα στα ΕΔΑΠΕ διακρίνεται σε :

 • πρωτογενή (εμβολιασμοί, συμβουλές για αποφυγή ατυχημάτων, γενική συμβουλευτική υγείας ατομικά και ομαδικά με ομιλίες )
 • δευτερογενή (ιατρικές εξετάσεις με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση όπως λήψη σακχάρου, πίεση ή άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις σε συνεργασία με νοσοκομεία π.χ. σπειρομέτρηση, μέτρηση οστικής πυκνότητας.).

Στον τομέα της αποκατάστασης σε κινητικά προβλήματα (από εγκεφαλικό επεισόδιο, οστεοαθρίτιδες) παρέχει τις υπηρεσίες του/της ειδικευμένος/η φυσικοθεραπευτής/τρια με άρτια εξοπλισμένο φυσικοθεραπευτήριο στο χώρο του ΕΔΑΠΕ.

Υπηρεσία Εργοθεραπείας :
Στελεχώνεται από μία εργοθεραπεύτρια . Στόχο έχει την προαγωγή της υγείας των μελών με την ευρύτερη ερμηνεία του όρου «Υγεία» και την ενεργοποίησή τους.

Με ατομική θεραπεία αντιμετωπίζονται τα μέλη που έχουν έχουν προβλήματα κινητικής ανεξαρτησίας. Ο εργοθεραπευτής τους διδάσκει τις τεχνικές της Αυτόεξυπηρέτησης και της ασφαλέστερης κυκλοφορίας στους χώρους εντός και εκτός σπιτιού.

Στις ομάδες Εργοθεραπείας και Ενεργοποίησης ενδυναμώνονται οι σωματικές ικανότητες, στηρίζονται τα μέλη ψυχολογικά . Πολύ σημαντικά επίσης είναι τα συναισθήματα , φιλίας, συντροφικότητας και εμπιστοσύνης που δημιουργούνται μεταξύ τους.


Β. ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

 • ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ απαρτίζεται από 20- 30 μέλη ανά ΕΔΑΠΕ
 • ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ απαρτίζεται από 20-30 μέλη ανά ΕΔΑΠΕ
 • ΟΜΑΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ απαρτίζεται από περίπου 10 μελή ανά ΕΔΑΠΕ
 • ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗΣ (εργοθεραπείας) απαρτίζεται από 35 μέλη από όλα τα ΕΔΑΠΕ. Είναι μια πρωτοποριακή ομάδα που μέσα από την πλαστικότητα θεατρικών και χορευτικών κινήσεων παρουσιάζεται ένα μουσικό θέμα με κοινωνικό πάντοτε μήνυμα που αγγίζει τα προβλήματα των καιρών μας και όχι μόνο.
 • ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ απαρτίζεται από 15 μέλη από όλα τα ΕΔΑΠΕ.
 • ΟΜΑΔΑ ΤΣΑΓΙΟΥ- ΓΥΝΑΙΚΩΝ ανοιχτή ομάδα συζήτησης και φιλίας για τις γυναίκες του ΕΔΑΠΕ με αφορμή το τσάι.


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • Ολοήμερες εκδρομές κάθε μήνα
 • Πολυήμερες εκδρομές
 • Απογευματινοί περίπατοι
 • Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων
 • Γλεντάκια στο χώρο του ΕΔΑΠΕ κάθε μήνα
 • Συνεστιάσεις σε κοσμικά κέντρα
 • Συνεργασία με Νομαρχία Πειραιά για την χορήγηση κατασκηνώσεων
 • Συνεργασία με Εργατική Εστία για χορήγηση εκδρομών.
 • Συμμετοχές σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις - φεστιβάλ
 • Επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Φιλανθρωπικές επισκέψεις σε κοινωφελή ιδρύματα
 • Διοργάνωση πανελλαδικών εκδηλώσεων ψυχαγωγικού χαρακτήρα 

Επισκέπτες

 This site has seen 5.431.677 hits to-date.  This site has seen 5.431.677 hits to-date.  This site has seen 5.431.677 hits to-date.  This site has seen 5.431.677 hits to-date.  This site has seen 5.431.677 hits to-date.  This site has seen 5.431.677 hits to-date.  This site has seen 5.431.677 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Δήμος Κορυδαλλού
Δημοσκόπιο
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού
Σταύρος Κασιμάτης
Cine Παραδεισος

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 33 °C
Monday, 16 Jul
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 22 ως 34 °C
Tuesday, 17 Jul
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 35 °C
Wednesday, 18 Jul
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 34 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 94 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3