greek
  Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο δικτυακό τόπο των Ε.Δ.Α.Π.Ε. Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloyΣας καλωσορίζω στο νέο δικτυακό  τόπο 
των Ε.Δ.Α.Π.Ε. του Δήμου μας, που εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια ανανέωσης και αναβάθμισης της πολιτικής μας στον τομέα της Κοινωνικής προσφοράς στους δημότες μας.

Σας εύχομαι καλή περιήγηση στις σελίδες του.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_edapeΣας καλωσορίζω στον δικτυακό τόπο των Ε.Δ.Α.Π.Ε. Κορυδαλλού. Στόχος μας είναι να νιώθουν τα μέλη μας ζεστασιά, ουσιαστική στήριξη και ασφάλεια. Όσοι συμμετέχουν στις πλούσιες δραστηριότητες των Ε.Δ.Α.Π.Ε. αποδεικνύουν ότι συνεχίζουν σταθερά να είναι ενεργοί πολίτες.

Καλή περιήγηση,
Μαρία Διακάτου

Πάμε Θέατρο;

Tuesday, 24 January 2012

Συνεχίζοντας τις πολιτιστικές του δράσεις το ΕΔΑΠΕ Κορυδαλλού μας καλεί να πάμε για άλλη μια φορά στο Θέατρο

theatrikes_parastaseis

Δωρεάν εξετάσεις (τεστ ΠΑΠ) την ερχόμενη εβδόμαδα σε δημόσια νοσοκομεία

Friday, 20 January 2012

test_papΜε αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, από τη Δευτέρα 24 έως και 31 Ιανουαρίου, σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, θα διενεργείται, δωρεάν και χωρίς ραντεβού, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προληπτική εξέταση (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.

Τα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι γυναίκες για επισκέψεις χωρίς ραντεβού καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (24-31/01/11), προκειμένου να κάνουν δωρεάν το τεστ, είναι:

1.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
2.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩΝ/ΛΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
3.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
4.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»
5.  ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
6.  ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
7.  Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ»
8.  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
9.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ»

Βιταμίνες, ω-3 λιπαρά, φυλλικό οξύ ενισχύουν μνήμη και εγκεφαλικές λειτουργίες ως τα βαθιά γεράματα

Wednesday, 18 January 2012

Νέες μελέτες έρχονται να επιβεβαιώσουν την άποψη ότι η ισορροπημένη διατροφή αλλά και τα συμπληρώματα παίζουν μεγάλο ρόλο για την υγεία του εγκεφάλου, ιδίως όσο γερνάμε.

antiagingΣύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology ,οι ηλικιωμένοι που τρώνε τροφές χαμηλές σε λιπαρά και πλούσιες σε ορισμένες βιταμίνες και σε ω-3 λιπαρά οξέα, αποδίδουν καλύτερα στα νοητικά τεστ σε σχέση με όσους δεν προσέχουν τη διατροφή τους. Η μελέτη, που αφορούσε 104 άτομα με μέση ηλικία 87 ετών, έδειξε ότι όσοι ηλικιωμένοι είχαν στο αίμα τους υψηλά ποσοστά ω-3 λιπαρών και βιταμινών B,C, D και E (επειδή τρέφονταν με πολλά φρούτα, λαχανικά και ψάρια), είχαν σαφώς καλύτερες επιδόσεις στα νοητικά τεστ, ενώ είχαν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο εγκεφαλικό όγκο.

Ενώ σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, οι ηλικιωμένοι που παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης Β12 και φυλλικού οξέος για δύο χρόνια, παρουσιάζουν μεγαλύτερη βελτίωση στα τεστ μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης μνήμης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 700 περίπου συμμετέχοντες (60 -74 ετών) είχαν ενδείξεις κατάθλιψης, αλλά κανείς δεν είχε διαγνωστεί με κλινική κατάθλιψη.

Δωρεάν μαστογραφία στο νοσοκομείο "Γ.Γεννηματάς" έως 20 Ιανουαρίου

Tuesday, 17 January 2012

mastografiaΗ έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και ο προληπτικός έλεγχος βοηθάει στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου. Αυτό είναι το μήνυμα του προγράμματος ενημέρωσης, δωρεάν εξέτασης και εκπαίδευσης γυναικών στην αυτοεξέταση για καρκίνο του μαστού, που πραγματοποιεί το Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.
Η ενημέρωση και η δωρεάν εξέταση θα πραγματοποιηθούν από 16 έως και 20 Ιανουαρίου (09:00 έως 13:00), στο χώρο της γραμματείας των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου. Παράλληλα, θα γίνεται εκπαίδευση των γυναικών, που το επιθυμούν, στην αυτοεξέταση του μαστού, για την οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Το πρόγραμμα θα υλοποιήσει το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας του Νοσοκομείου και το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα- Μαστογραφίας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας Βασίλειο Γεωργούντζο, σε συνεργασία με ομάδα, εθελοντικής προσφοράς, η οποία θα αποτελείται από ιατρούς και νοσηλευτές.

Η νικοτίνη η απάντηση στην απώλεια μνήμης;

Friday, 13 January 2012

thoughtleaderΕίναι βέβαιο πως οι καπνιστές θα πετάξουν από χαρά και σίγουρα θα βρουν «πάτημα» έναντι «άκαπνων» συγγενών και φίλων για να συνεχίσουν με την αγαπημένη τους συνήθεια.
Μια πρόσφατη έρευνα επιστημόνων του ιατρικού κέντρου του Πανεπιστημίου Venderbilt, στο Tennessee των ΗΠΑ, κατέδειξε πως ασθενείς με πρόωρη απώλεια μνήμης ή πάσχοντες από τη νόσο Αλτσχάιμερ, οι οποίοι έλαβαν νικοτίνη για έξι μήνες είχαν πολύ καλύτερη συμπεριφορά από άποψη μνήμης μετά το πείραμα, παρά προηγουμένως.
Μετά την εξάμηνη χορήγηση της νικοτίνης, οι ασθενείς μπορούσαν να αποστηθίσουν ευκολότερα μια ολόκληρη παράγραφο από ότι πριν, ενώ η συμπεριφορά τους σε ποικιλία ερεθίσματα ήταν πιο έντονη σε σχέση με τις αντιδράσεις τους πριν το εξάμηνο.

Διαβάστε περισσότερα...

Από τις Γενικές Συνελεύσεις του Δεκεμβρίου 2011

Wednesday, 11 January 2012


Ολοκληρώθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις του Δεκεμβρίου στους χώρους των ΕΔΑΠΕ,  με τις παρουσίες του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη και της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Μαρίας Διακάτου. Για άλλη μια φορά η προσέλευση των μελών ήταν μεγάλη, ανταλλάχτηκαν απόψεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τα ΕΔΑΠΕ, έγιναν προτάσεις βελτίωσης της λειτουργίας τους και δόθηκαν απαντήσεις από τη μεριά της διοίκησης σε όλα τα θέματα που τέθηκαν σε διάλογο. Ο Δήμαρχος περιγράφοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και ειδικά οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόνισε ότι σαν δημοτική αρχή δεν θα κάνει βήμα πίσω σε ότι έχει κατακτηθεί ως τώρα και βεβαίωσε τη στήριξή του στη συνέχιση όλων των ψυχαγωγικών, δημιουργικών, αλλά και ενημερωτικών δραστηριοτήτων των ΕΔΑΠΕ.

Η ιστορία της Βασιλόπιτας…

Thursday, 29 December 2011

vasilopita_2012Η αναζήτηση μας για τις ρίζες του εθίμου της βασιλόπιτας, μας οδηγεί πίσω, στην αρχαιότητα, στις προσφορές άρτου ή και μελιπήκτων των αρχαίων ημών προγόνων, προς θεούς, κατά τη διάρκεια των εορτών.
Στο Σελίνιο Χανίων, για παράδειγμα, ζυμώνονταν με λάδι, αλεύρι, ζάχαρη και πολλά μυρωδικά, σύμβολα της αφθονίας των οικογενειακών αγαθών. Και μόλις την έστρωνε η νοικοκυρά στο ταψί, σχεδίαζε στην όψη της με πιρούνι τσιμπητό σταυρό και άλλα πλουμίδια, που σκοπό είχαν να εξορκίσουν το κακό μάτι. Παρόμοια πίτα με ζάχαρη και μυρωδικά, ετοίμαζαν και στις Κυδωνίες. Κι επιπλέον με κλειδί στόλιζαν με παράξενα σχήματα, για να κλειδώσουν την κακογλωσσιά, ενώ με δαχτυλήθρα, σύμβολο της νοικοκυροσύνης γέμιζαν με σχέδια τα ενδιάμεσα κενά, για να είναι οι γυναίκες του σπιτιού γερές και προκομμένες.

Διαβάστε περισσότερα...

Το έλατο ήταν κούτσουρο…

Wednesday, 28 December 2011

koutsouro_fotiaΣτην Ελλάδα το έθιμο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, το έφεραν οι Βαυαροί  και στολίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας , στα ανάκτορα του βασιλιά Όθωνα.
Πρόδρομος του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα ήταν το παραδοσιακό Χριστόξυλο ή Δωδεκαμερίτης ή Σκαρκάνζαλος κυρίως στα χωριά της Βορείου Ελλάδος.
Κάθε χρόνο έβαζαν ένα μεγάλο κούτσουρο στο τζάκι ή στη σόμπα από αγριοκερασιά, πεύκο ή ελιά και το άφηναν να καίει κατά τη διάρκεια των 12 ημερών των γιορτών από τα Χριστούγεννα έως τα Φώτα.
Λέγεται πως αυτό το έθιμο έφερνε τύχη και γούρι στα σπίτια κι έδιωχνε τα καλικαντζαράκια από το σπίτι.

Η φτώχεια θέλει χριστουγεννιάτικη καλοπέραση…

Tuesday, 20 December 2011

kourampiedesΑυτά τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα για όλους …
Θα αναγκαστούμε να περιορίσουμε τα δώρα μας, να συμπιέσουμε τις οικονομικές  μας ανάγκες στο μισό, να στερηθούμε πράγματα και καταστάσεις που τα προηγούμενα χρόνια είχαμε εν αφθονία…
Δε θα αφήσουμε όμως να χαθεί ούτε το χαμόγελό μας, ούτε το άρωμα των εορτών …
Ένα άρωμα που γεμίζει το σπίτι  κι από τις μυρωδιές των σπιτικών γλυκών …και μας κάνει να νοιώθουμε τη γλύκα και τη θαλπωρή αυτών των ημερών.
Φέτος ας φτιάξουμε κουραμπιέδες με οικονομικό τρόπο και υλικά … έτσι ώστε να μη στερηθούμε τη διαδικασία αλλά και να μην ξοδευτούμε ιδιαίτερα…
Βρήκαμε λοιπόν  μια συνταγή για κουραμπιέδες, προσαρμοσμένη στα οικονομικά δεδομένα και τη μοιραζόμαστε μαζί σας…

Διαβάστε περισσότερα...

Μουσικές γέφυρες αγάπης - Χριστουγεννιάτικη συναυλία

Monday, 19 December 2011

Ανακοίνωση

theater-arts_center_acsΤα μέλη του ΕΔΑΠΕ Κορυδαλλού την Τετάρτη 28/12/11 θα παρακολουθήσουν εορταστική συναυλία που θα δοθεί από τρεις χορωδίες

στο Θέατρο "ARTS CENTER του ACS" (Γαρυττού 53 - Χαλάνδρι).

Η παράσταση και η μεταφορά είναι δωρεάν για τα μέλη.

Πριν την παράσταση θα προηγηθεί περίπατος για καφέ.

Ώρα αναχώρησης 17:30

Δηλώσεις συμμετοχής στις κοινωνικές λειτουργούς έως 21/12/11

Η μαγική ιστορία των 3 Μάγων…

Friday, 16 December 2011

(για να πείτε την ιστορία τους στα παιδιά και στα εγγόνια σαν παραμύθι…)

three-wise-menΠριν τη γέννηση του Χριστού, ένας Πέρσης προφήτης, ο Βαλαάμ, είπε: “θα ανατείλει άστρο από τον Ιακώβ και θα παρουσιαστεί άνθρωπος από το Ισραήλ, που θα συντρίψει τους εχθρούς Μωαβίτες».
Η προφητεία πέρασε από γενιά σε γενιά ως σημάδι για τη γέννηση ενός μεγάλου Βασιλιά που θα εξουσιάσει όλες τις φυλές της γης.
Πέρασαν πολλά χρόνια και το «άστρο της Βηθλεέμ» εμφανίστηκε στον ουρανό. Οι απόγονοι του Βαλαάμ το είδαν και κατάλαβαν ότι είχε έρθει η ώρα.
Από τα βάθη της Ανατολής  και ακολουθώντας το αστέρι της Βηθλεέμ ξεκίνησαν τρεις μάγοι με δώρα για το νέο Βασιλιά.
Ο Μελχιόρ, ο Γκασπάρ και ο Βαλτάσαρ, μετά από ένα δύσκολο ταξίδι έφτασαν στο στάβλο, όπου είχε γεννηθεί ο Ιησούς.

Διαβάστε περισσότερα...
 

sthrizo220

Επισκέπτες

 This site has seen 5.431.592 hits to-date.   This site has seen 5.431.592 hits to-date.   This site has seen 5.431.592 hits to-date.   This site has seen 5.431.592 hits to-date.   This site has seen 5.431.592 hits to-date.   This site has seen 5.431.592 hits to-date.   This site has seen 5.431.592 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Σταύρος Κασιμάτης
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Δήμος Κορυδαλλού
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Δημοσκόπιο
Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού
Cine Παραδεισος

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 33 °C
Monday, 16 Jul
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 22 ως 34 °C
Tuesday, 17 Jul
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 35 °C
Wednesday, 18 Jul
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 34 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 23 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3