greek
  Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο δικτυακό τόπο των Ε.Δ.Α.Π.Ε. Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloyΣας καλωσορίζω στο νέο δικτυακό  τόπο 
των Ε.Δ.Α.Π.Ε. του Δήμου μας, που εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια ανανέωσης και αναβάθμισης της πολιτικής μας στον τομέα της Κοινωνικής προσφοράς στους δημότες μας.

Σας εύχομαι καλή περιήγηση στις σελίδες του.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_edapeΣας καλωσορίζω στον δικτυακό τόπο των Ε.Δ.Α.Π.Ε. Κορυδαλλού. Στόχος μας είναι να νιώθουν τα μέλη μας ζεστασιά, ουσιαστική στήριξη και ασφάλεια. Όσοι συμμετέχουν στις πλούσιες δραστηριότητες των Ε.Δ.Α.Π.Ε. αποδεικνύουν ότι συνεχίζουν σταθερά να είναι ενεργοί πολίτες.

Καλή περιήγηση,
Μαρία Διακάτου

Διήμερη εκδρομή Δεκεμβρίου 2011

Thursday, 01 December 2011

ekdromi_karpenisi_december2011

Πρόγραμμα γλεντιών Δεκεμβρίου 2011

Wednesday, 30 November 2011

Τα ΕΔΑΠΕ Κορυδαλλού γλεντούν στους χώρους τους τις παρακάτω ημερομηνίες

glentia_edapeτο Α΄ ΕΔΑΠΕ την Πέμπτη          1η Δεκεμβρίου

το Β΄ ΕΔΑΠΕ τη   Δευτέρα         5η Δεκεμβρίου

το Γ΄ ΕΔΑΠΕ την Τετάρτη          7η Δεκεμβρίου

το Δ΄ ΕΔΑΠΕ την Παρασκευή  16η Δεκεμβρίου

το Ε' ΕΔΑΠΕ την Τρίτη             13η Δεκεμβρίου

το ΣΤ' ΕΔΑΠΕ την Πέμπτη         8η Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης 7:00 μ.μ.

25 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Thursday, 24 November 2011

της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για τα ΕΔΑΠΕ, Μαρίας Διακάτου

oxi_sti_via_kata_gynaikonΗ Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο.

Η βία δεν γνωρίζει χρώμα, φυλή ,θρησκεία, γλώσσα, ευμάρεια, πνευματικό επίπεδο, ήπειρο, σύνορα, πολιτισμό. Εκδηλώνεται με όλες τις μορφές της, τη σεξουαλική κακοποίηση, τον αναγκαστικό γάμο, το έγκλημα «τιμής», το εμπόριο σαρκός.Η βία είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και σημαντική αιτία θανάτου, αναπηρίας, ανικανότητας  αναπαραγωγής.

Η  βία κατά των γυναικών εξακολουθεί να υπάρχει και μάλιστα να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις στη σύγχρονη προοδευτική και ευημερούσα κοινωνία μας. Είναι κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα που αντανακλά το επίπεδο του πολιτισμού και της προόδου της κοινωνίας μας, των θεσμών και του κράτους. 


Στατιστικά Στοιχεία για την Ελλάδα:

•  Η βία κατά των γυναικών είναι κυρίως υπόθεση ενδοοικογενειακή  καθώς το 68% των γυναικών που υπέστησαν κακοποίηση είναι έγγαμες.
•  Το 16% των γυναικών που απευθύνθηκαν στα Συμβουλευτικά Κέντρα είναι αλλοδαπές.
•  Από το σύνολο των αλλοδαπών γυναικών - θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, περίπου τέσσερις στις δέκα προέρχονται από τα Βαλκάνια.
•  Η αντίληψη ότι η κακοποιημένη γυναίκα είναι συνήθως χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και εισοδήματος, δεν επιβεβαιώνεται. 7 στις 10 γυναίκες - θύματα είναι δευτεροβάθμια, ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης. Το ίδιο ισχύει και για την οικονομική κατάσταση, καθώς 6 στις 10 γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση βρίσκονται σε μέτρια ή καλή οικονομική κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μεγάλος Θυμός και πώς να τον διαχειριστούμε!

Tuesday, 22 November 2011

angerΟ θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα, υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι! Είναι ένα σημάδι ότι η ψυχή μας αντιδρά σε διάφορες καταστάσεις και δε μένει απαθής σε επίπονα ερεθίσματα. Ερεθίσματα που αν μη τι άλλο δεχόμαστε καταιγιστικά τον τελευταίο καιρό κι είναι λογικό να βιώνουμε έντονα το θυμό. Ο θυμός πρέπει να εκφράζεται, διαφορετικά κάνουμε κακό στον εαυτό μας.
Εκεί που εντοπίζεται το όποιο πρόβλημα είναι στο σημείο όπου ο κάθε άνθρωπος δε μπορεί να διαχειριστεί το θυμό του και τον αφήνει να εκφραστεί ανεξέλεγκτα χωρίς όρια, γιατί τότε το συναίσθημα γίνεται θηλιά και μας «πνίγει».
Οι ειδικοί συστήνουν τεχνικές διαχείρισης του θυμού, έτσι ώστε να τον κατανοήσουμε, να τον αποδεχτούμε και στη συνέχεια να τον καταθέσουμε αν υπάρχει πραγματικός αποδέκτης (κι όχι εικονικός) με λογική και σύνεση.
Όταν λοιπόν νοιώθουμε ότι το μυαλό μας θολώνει από θυμό είναι καλό:

Διαβάστε περισσότερα...

Νοέμβρης '73 - Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία (συνέχεια...)

Thursday, 17 November 2011

Από τα γεγονότα του Σαββάτου 17 Νοέμβρη 1973


00:05 Από τους στρατώνες στο Γουδί και του Διόνυσου ξεκινούν οι πρώτες φάλλαγγες αρμάτων με κατεύθυνση τον χώρο των συγκρούσεων.

00:20 Τα πρώτα τανκς κάνουν την εμφάνισή τους στον κόμβο των Αμπελοκήπων.

Την ίδια σττγμή ολόκληρη περιοχή ακτίνας 3 χιλιομέτρων, με κέντρο το Πολυτεχνείο, βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο των διαδηλωτών, που δίνουν σκληρές μάχες με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που προσπαθούν να ελέγξουν την περιοχή. Τα τανκς κινούνται άλλα προς τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και την Πανεπιστημίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Νοέμβρης '73 - Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία

Wednesday, 16 November 2011

Από τα γεγονότα της Παρασκευής 16 Νοέμβρη 1973

polytexneio700x335

Στις 1 κλείνει το εστιατόριο. Στις 2 κλείνουν οι πόρτες του Πολυτεχνείου ενώ εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα λίγος κόσμος απέξω. Γίνονται προμήθειες σε τρόφιμα και άλλα είδη. Στις 3 αρχίζουν οι συνελεύσεις κατά σχολές.
Στη Συνέλευση της Νομικής γίνεται πρόταση για επαφές με την «Επιτροπή για την αποκατάσταση της Δημοκρατικής Νομιμότητας». Η πρόταση απορρίπτεται. Από το πρωί χιλιάδες λαού έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το Πολυτεχνείο. Μέσα στο χτίριο γίνεται γενική καθαριότητα.
Στα κάγκελα φωνάζονται συνέχεια τα συνθήματα.
Η επιτροπή Τάξης αναλαμβάνει να καθαρίσει το χτίριο από χαφιέδες που έχουν μπει μέσα. Ομάδες εργατών αναλαβαίνουν κύρια αυτό το καθήκον.
Δίπλα στο Ραδιοφωνικό σταθμό του Πολυτεχνείου λειτουργούν και 4 ερασιτεχνικοί σταθμοί, ο ΡΣΟ, ο ΡΣ Κολλιότσου, ο ΡΣ Φυχικού και ο Πρώτος Βοηθητικός.

Διαβάστε περισσότερα...

14 Νοεμβρίου - Παγκόσμια ημέρα κατά του Διαβήτη

Monday, 14 November 2011

world-diabetes-dayΠερίπου 900.000 Έλληνες, δηλαδή ένα 8% του πληθυσμού, πάσχει από διαβήτη, άλλοι τόσοι νοσούν και δεν το γνωρίζουν, ενώ ένα επίσης σημαντικό ποσοστό ανθρώπων παρουσιάζει προδιάθεση για τη νόσο.
Η 14η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, μόλις το 1991 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για να ενημερώσει και να επιστήσει την προσοχή σε όλο τον κόσμο λόγω του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού περιστατικών διαβήτη.
Η παγκόσμια ημέρα αφορά στα γενέθλια του Καναδού νομπελίστα Φρέντερικ Μπάντινγκ, ο οποίος ανακάλυψε την ινσουλίνη το 1922.
Υπολογίζεται ότι περίπου 200 εκατομμύρια άτομα έχουν διαβήτη ανά την υφήλιο και σε περίπου 20 χρόνια το ποσοστό θα ανέρθει στα 300 εκατομμύρια.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή και 11

Friday, 11 November 2011

1111201111.11.2011. Εδώ κι έναν αιώνα έχει να εμφανιστεί ημερομηνία με 6 «άσσους» ή τρία 11 στη σειρά, όπως σήμερα.
Με την κοινή λογική, ένα παιχνίδι αριθμών. Άλλοι όμως διαφωνούν.
Οι αισιόδοξοι που «βλέπουν» σημάδια θεωρούν την ημερομηνία άκρως ευνοϊκή από κοσμικής άποψης ενώ οι καταστροφολόγοι διαβλέπουν ακόμη και το τέλος του κόσμου.
Από το μεσαίωνα ακόμη, η επιστήμη της αριθμολογίας απέδιδε απόκρυφη σημασία θετική ή αρνητική στους αριθμούς κι αυτό έχει επιβιώσει μέχρι και σήμερα.
Οι σύγχρονοι αριθμολόγοι θεωρούν την ημερομηνία πολύ ευνοϊκή , υποστηρίζοντας ότι η Γη θα κατακλυστεί από θετική ενέργεια.
Βεβαίως οι ανθρωπολόγοι και οι ψυχολόγοι εξηγούν ότι όλα αυτά δεν προέρχονται παρά την παμπάλαιη  ανθρώπινη τάση να βρίσκουμε νόημα και σύμβολα σε τυχαία περιστατικά και σχήματα, τροφοδοτώντας έτσι την υπερφυσική μας διάθεση.

Ημερήσια εκδρομή Νοεμβρίου

Friday, 11 November 2011

ekdromi_steni_November

Πάμε Badminton;

Thursday, 10 November 2011

theatrobadminton

Και το σκοτάδι χρειάζεται…

Wednesday, 02 November 2011

light-in-the-dark«Σκοτεινές» κι «ανήλιαγες» οι μέρες που διανύουμε… Αλλά να μην ανησυχούμε λένε οι επιστήμονες! Υπάρχει και η φωτεινή πλευρά του σκοταδιού!!!
Το κρύο, η βροχή κι η συννεφιά μπορεί για πολλούς να αποτελούν αρνητικά στοιχεία για την ψυχολογία τους, οι ειδικοί όμως επισημαίνουν πως το σκοτάδι είναι εξίσου σημαντικό για την υγεία μας όπως και το φως.
Έτσι, ενώ η έλλειψη επαρκούς ηλιακού φωτός, ειδικά με το πέρασμα στο χειμερινό ωράριο, ενδέχεται να προκαλέσει μελαγχολία ακόμη και κατάθλιψη (εποχιακή συναισθηματική διαταραχή), το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει κι η έλλειψη έκθεσης στο σκοτάδι.
«Δεν εκτιμούμε το σκοτάδι όπως οι πρόγονοί μας και τα αποτέλεσματα είναι πολλά προβλήματα υγείας», επισημαίνει ο δρ. Νιλ  Σάιμον , σύμβουλος σε θέματα ύπνου.
Πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα 24ωρο χωρίζεται σε μέρα και νύχτα. Φως και σκοτάδι...

 

sthrizo220

Επισκέπτες

 This site has seen 5.431.584 hits to-date.   This site has seen 5.431.584 hits to-date.   This site has seen 5.431.584 hits to-date.   This site has seen 5.431.584 hits to-date.   This site has seen 5.431.584 hits to-date.   This site has seen 5.431.584 hits to-date.   This site has seen 5.431.584 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Cine Παραδεισος
Δήμος Κορυδαλλού
Δημοσκόπιο
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 31 °C
Monday, 16 Jul
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 ως 34 °C
Tuesday, 17 Jul
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 36 °C
Wednesday, 18 Jul
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 34 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 15 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3