greek
  Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο δικτυακό τόπο των Ε.Δ.Α.Π.Ε. Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloyΣας καλωσορίζω στο νέο δικτυακό  τόπο 
των Ε.Δ.Α.Π.Ε. του Δήμου μας, που εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια ανανέωσης και αναβάθμισης της πολιτικής μας στον τομέα της Κοινωνικής προσφοράς στους δημότες μας.

Σας εύχομαι καλή περιήγηση στις σελίδες του.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_edapeΣας καλωσορίζω στον δικτυακό τόπο των Ε.Δ.Α.Π.Ε. Κορυδαλλού. Στόχος μας είναι να νιώθουν τα μέλη μας ζεστασιά, ουσιαστική στήριξη και ασφάλεια. Όσοι συμμετέχουν στις πλούσιες δραστηριότητες των Ε.Δ.Α.Π.Ε. αποδεικνύουν ότι συνεχίζουν σταθερά να είναι ενεργοί πολίτες.

Καλή περιήγηση,
Μαρία Διακάτου

Σύνταξη: καιρός για υπνοθεραπεία…

Monday, 15 November 2010

sleepingΕίναι σε όλους γνωστό ότι το καθημερινό άγχος …κυρίως της δουλειάς …φέρνει αϋπνίες.
Γι΄ αυτό το λόγο δε μας εκπλήσσει ιδιαίτερα η διαπίστωση Φινλανδικής επιστημονικής έρευνας ότι μετά τη συνταξιοδότηση, οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα.
Η μελέτη (σε δείγμα 14.700 ατόμων στη Γαλλία) δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «sleep» (Ύπνος).
Η έρευνα έδειξε ότι οι διαταραχές του ύπνου μειώθηκαν από 24, 2% κατά τον τελευταίο χρόνο εργασίας πριν τη σύνταξη, σε 17,8% κατά τον πρώτο χρόνο συνταξιοδότησης. Η βελτίωση του ύπνου κατά την επομένη επταετία με τα τη συνταξιοδότηση φτάνει το 26% σε σχέση με την τελευταία επταετία απασχόλησης πριν τη συνταξιοδότητση.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η βελτίωση αυτή κατά τους ερευνητές, είναι πιθανό να μην ισχύει για όσους έχουν χαμηλή σύνταξη και συνεχίζουν να αγχώνονται για το πώς θα τα βγάλουν πέρα στη ζωή τους…
Τελικά ακόμη και τα καλά νέα είναι εξαρτώμενα από την ποιότητα της τσέπης μας…

Ο «κακός μας ο καιρός» …παροδική αιτία θλίψης!

Friday, 12 November 2010

weather-symbolsΈχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο πως μπορούμε να προφυλαχθούμε φθινόπωρο και χειμώνα από τη γρίπη και τις ιώσεις, έτσι ώστε να περνάμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τους μήνες αυτούς που τα μικρόβια «ευδοκιμούν»…
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ο καιρός δεν καταβάλει τον οργανισμό μας αλλά την ψυχή μας και κατά συνέπεια τη διάθεσή μας;
O καθαρός αέρας και η άσκηση βοηθούν στις περισσότερες περιπτώσεις να αλλάξει η κακή διάθεση που επικρατεί αυτή τη χρονική περίοδο, όπως ανακοίνωσε ο κορυφαίος Γερμανός ψυχίατρος Φρανκ Σνάιντερ, ο οποίος υποστηρίζει πως «ένας λόγος για την κακή διάθεση μας είναι πως περνάμε λιγότερο χρόνο έξω και είμαστε λιγότερο δραστήριοι το χειμώνα».
Ο Σνάιντερ τόνισε πως ο λήθαργος και η δυσκολία κατά το πρωινό ξύπνημα είναι κι αυτό ένα συχνό φαινόμενο της εποχής και πως ο κυριότερος λόγος της Εποχικής Συναισθηματικής Διαταραχής, γνωστής και ως χειμερινής θλίψης είναι η έλλειψη του ηλιακού φωτός.
Δεν πρόκειται για ασθένεια και με τίποτα δεν πρέπει να συγχέεται με την κλινική κατάθλιψη.

Διαβάστε περισσότερα...

Ξετυλίγοντας την κλωστή της ζωής…

Thursday, 11 November 2010

telomereΟι επιστήμονες  ξεκλειδώνουν σιγά σιγά τα μυστικά της μακροζωίας , με στόχο όχι μόνο να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής αλλά και την ποιότητα αυτής της παρατεταμένης ζωής.  Να νικήσουν τους παράγοντες που συμβάλλουν στη φθορά του σώματος.
Όπως μας λένε οι ειδικοί στην επιστημονική τους γλώσσα, κάθε κύτταρο περιλαμβάνει μέσα του 46 χρωμοσώματα που αποθηκεύουν το DNA ώστε να μη χαθεί κατά την κυτταρική διαίρεση ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν ότι οι γενετικές πληροφορίες θα μοιραστούν εξίσου στα δύο θυγατρικά κύτταρα. Το κάθε χρωμόσωμα έχει στο τέλος του κομμάτια που λέγονται τελομερή.

(στη φωτογραφία διακρίνονται με κόκκινο χρώμα)

Όμως κάθε φορά που ένα κύτταρο διαιρείται χάνεται ένα μέρος των τελομερών του.
Γι΄ αυτό οι ειδικοί πιστεύουν πως το μήκος των τελομερών είναι κατά μία έννοια το ρολόι της ζωής για τα κύτταρα και πάνω σ΄ αυτό δουλεύουν τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα...

Όσο ζω μαθαίνω … Διαπραγματεύσεις ετών 60 και άνω!

Wednesday, 10 November 2010

wiser-with-age-1Γινόμαστε πιο διαλλακτικοί μετά τα 60… Αυτό υποστηρίζει μελέτη του ερευνητή δρα Ρίτσαρντ Νίσμπετ, καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
“Άκου γέρου συμβουλή και παιδεμένου γνώση”, το παλιό ελληνικό γνωμικό που υποστηρίζει ότι τα χρόνια είναι πηγή σοφίας κι ωριμότητας, βρίσκει σήμερα εμπεριστατωμένο αντίκρισμα στα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, που αποδεικνύει  ότι τα άτομα άνω των 60 ετών, έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν καλύτερα τις διενέξεις σε σύγκριση με τους νεώτερους.
Αυτό συμβαίνει γιατί μπορούν να  δούν  με μεγαλύτερη ευκολία όλες τις διαστάσεις του προβλήματος, ενδιαφέρονται επί της ουσίας να βρουν μια συμβιβαστική λύση και είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν ότι υπάρχουν πράγματα που δεν τα γνωρίζουν.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό μεταξύ τους υποδηλώνουν ότι μετά τα 60 γινόμαστε πιο σοφοί.
Η μελέτη βασίστηκε σε 247 εθελοντές ηλικίας 25 ετών και άνω , οι οποίοι εκλήθησαν να βρουν λύση σε κοινωνικές διενέξεις.
Οι εθελοντές άνω των 60 ετών βρήκαν τις πιο ευρηματικές κι αποτελεσματικές λύσεις , ενώ τις λιγότερο ευρηματικές πρότειναν άτομα ηλικίας από 25-41 ετών.

Η γυμναστική κατά του κρυολογήματος

Tuesday, 09 November 2010

grandma_exerciseΟι άνθρωποι που ασκούνται συχνά έχουν λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν ή αν κρυολογήσουν έχουν συμπτώματα πιο ελαφριά , από αυτούς που δεν αθλούνται.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου των Απαλαχίων στη Β. Καρολίνα, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο βρετανικό περιοδικό για θέματα αθλητιατρικές «British journal of sports medicine», σύμφωνα με το BBC και ο Γαλλικό πρακτορείο, μελέτησαν επί τρεις μήνες τις περιπτώσεις 1.000 ατόμων ηλικίας 18 έως 85 ετών και συμπέραναν ότι όσοι ασκούνται σε τακτική βάση, μειώνουν σχεδόν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες να κολλήσουν κάποιον ιό κρυολογήματος ή αν κρυώσουν , το περνούν στο πόδι.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι πιθανώς αυτό συμβαίνει, επειδή η άσκηση βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμά τους ιούς με τα αμυντικά κύτταρα του. Η φυσική δραστηριότητας ενεργοποιεί προσωρινά –για λίγες ώρες- το κυτταρικό οπλοστάσιο του οργανισμού, βοηθώντας τον να μην κολλήσει κάποιο ιό.

Διαβάστε περισσότερα...

Τροφή για το μυαλό μέσω …στομάχου

Friday, 05 November 2010

brain-food-chartΥπάρχουν τροφές που βοηθούν το μυαλό μας να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες τις καθημερινότητας. Τροφές που ενισχύουν τη συγκέντρωση, βελτιώνουν τη μνήμη και γενικότερα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
*οι πρωτεΐνες, κρατούν τον εγκέφαλο σε εγρήγορση. Το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά καθώς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη
*μια διατροφή γεμάτη Ω-3 λιπαρά οξέα (τόνους, σαρδέλες, σολομός, σκουμπρί, καρύδια), προστατεύει από απώλεια μνήμης
*η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες (ζυμαρικά, πατάτες, ρύζι, δημητριακά, όσπρια, μαύρο ψωμί, φράουλες, γλυκά, λαχανικά), βοηθάει  τον οργανισμό να αποβάλει το στρες και να ηρεμήσει από εντάσεις
*οι αντιοξειδωτικές ουσίες που υπάρχουν σε φρούτα και φυλλώδη λαχανικά (π.χ. σπανάκι) καθώς και το πράσινο τσάι ενισχύουν τη μνήμη

Ο Χειμώνας και η Γρίπη

Wednesday, 03 November 2010

emvoliasmosΟ χειμώνας, «κοινωνικός τύπος» ως γνωστόν, δεν έρχεται ποτέ μόνος του στο ετήσιο ραντεβού μας, αλλά φέρνει παρέα του και πολλά  πολλά  μικρόβια.                
Μικρόβια που βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν «γνωριμίες» στους κλειστούς χώρους που συνηθίζουμε να μαζευόμαστε το χειμώνα, μικρόβια που δραπετεύουν από τα σταγονίδια ενός απλού φταρνίσματος και περιμένουν υπομονετικά σε κάποιο πόμολο πόρτας, σε ένα ακουστικό τηλεφώνου, για να σκαρφαλώσουν στα χέρια μας και να μετακομίσουν σε άλλο …έμβιο κατάλυμα, το οποίο και θα νοσήσει από την εισβολή. Μικρόβια λοιπόν, ιώσεις μα  και η  πασίγνωστη πλέον γρίπη, η δημοτικότητα της οποίας εκτοξεύτηκε στα ύψη,  τον προηγούμενο χειμώνα με την προσθήκη του Α (γρίπη τύπου Α) ή ακόμη γνωστότερη ως την Η1Ν1.
Έτσι οι εμβολιασμοί για την ασφάλεια των ευπαθών ομάδων ξεκίνησαν και φέτος από τώρα, γιατί των φρονίμων τα παιδιά, πριν νοσήσουν εμβολιάζονται…  Σύμφωνα δε με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, η εποχική γρίπη στην Ελλάδα διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση κρουσμάτων,  μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση Βιβλίου

Wednesday, 03 November 2010

Θα΄ θελα να ΄μουν κηπουρός…

Monday, 01 November 2010

xrisanthemaΚι αν οι επιθυμίες  μας συμπίπτουν… Σήμερα είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσετε μια λαμπρή καριέρα κηπουρού , του δικού σας κήπου. Πρωτομηνιά του τελευταίου μήνα του φθινοπώρου, ο Νοέμβριος, στην κηπουρική  τα «βρίσκουν» τέλεια με το Δεκέμβριο, πρώτο μήνα του χειμώνα και ταυτίζονται στις εργασίες που είναι κοινές κι αφορούν στον κήπο σας ή στο ανθισμένο σας μπαλκόνι… Κι αν δεν έχετε, είναι καιρός να δημιουργήσετε… Γλάστρες, ρίζες, φτυάρια και πάμε… το πράσινο είναι στη φύση μας!
Ας δούμε τις ιδιαιτερότητες κάθε κατηγορίας φυτών για αυτούς τους δύο μήνες.

Διαβάστε περισσότερα...

Μελί, Μικράς Ασίας - Μια πόλη, μια ιστορία

Friday, 29 October 2010

Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στο «Σινέ Παράδεισος» , Ζάππα 4 και Αγίου Γεωργίου, υπό την aιγίδα του Δήμου Κορυδαλλού.

meli-portakiaΜε ένα όνομα γλυκό σαν παράτονο μέλι  και μια ιστορία πικρή σαν του ξεριζωμού, το Μελί, πόλη στα παράλια της Μ. Ασίας, έρχεται κοντά μας, μέσα από  το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλου, την Κυριακή το πρωί , στο δικό μας «Σινέ Παράδεισος».
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Μελί, το ελληνοχώρι» κι αποτελεί  και την πρώτη καταγραφή του ελληνικού αυτού χωριού που δεν κατοικήθηκε ποτέ ξανά μετά την καταστροφή του 1922.

meli-alykesΈνα «κομμάτι» γης που κρατά μέχρι σήμερα στα χώματα του τις ελληνικές ρίζες των «δικών» του ανθρώπων.
Το Μελί βρίσκεται στα Μικρασιατικά παράλια, ευθυγραμμισμένο με μια νοητή κλωστή, απέναντι από τις Οινούσσες.
Η σκηνοθεσία όπως προαναφέρθηκε είναι του Αντώνη Παπαδόπουλου, η μουσική του Γιώργου Κομνά και η φωτογραφία του Παναγιώτη Γασπαρινάτου.

(στις φωτογραφίες τα Πορτάκια, ο κεντρικός ιστός του χωριού και οι Αλυκές)

Διαβάστε περισσότερα...

Το ελάχιστο αφιέρωμα τιμής στη γενιά του πολέμου…

Wednesday, 27 October 2010

731-1941-1Γνώρισα τον παππού μου το Θοδωρή από τις αναμνήσεις των άλλων. Όσο πρόλαβαν κι εκείνοι να τον γνωρίσουν …
Δεν πρόφτασε  να γίνει «παππούς» στα χρόνια,  άφησε  όμως  πίσω του απογόνους που θα αποκαλούσαν τη μνήμη του  και «πατέρα» και «παππού»… Γιατί και τα παιδιά του από τις φωτογραφίες τον γνώρισαν. Όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά, όπως και χιλιάδες άλλα εγγόνια.
Δεν πρόλαβε να ζήσει τα όνειρα του κι είχε πολλά… εκείνα τα χρόνια σε προλάβαινε η ζωή κι έκανε του κεφαλιού της.
731-1941-2

Ο Θοδωρής σκοτώθηκε στο μέτωπο. Στην Τρεμπεσίνα. Στην Αλβανία. Γράμματα πολλά δε γνώριζε.  Την ιστορία δεν τη διδάχτηκε. Εκείνος την ιστορία την έζησε. Την έγραψε.
Αυτή την ιστορία που κανείς από τους «άγνωστους στρατιώτες» του χθες, δε θα πίστευε πως μπορεί να γίνουν οι «ανύπαρκτοι στρατιώτες» του σήμερα.

(στις φωτογραφίες το "ύψωμα 731", ανατολικά της Τρεμπεσίνας, όπου και διεξήχθησαν οι φονικότερες συγκρούσεις του Αλβανικού μετώπου)

Διαβάστε περισσότερα...
 

sthrizo220

Επισκέπτες

 This site has seen 5.431.627 hits to-date.   This site has seen 5.431.627 hits to-date.   This site has seen 5.431.627 hits to-date.   This site has seen 5.431.627 hits to-date.   This site has seen 5.431.627 hits to-date.   This site has seen 5.431.627 hits to-date.   This site has seen 5.431.627 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Δήμος Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Cine Παραδεισος
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοσκόπιο

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 33 °C
Monday, 16 Jul
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 22 ως 34 °C
Tuesday, 17 Jul
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 35 °C
Wednesday, 18 Jul
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 34 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 58 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3